Konsert med Björk på Arena Di Verona

"I thought I could organise freedom, how scandinavian of me..."

/ ur låten The hunter från skivan Homogenic (Releasedatum 1997-09-24)

Det blev ett  mäktigt ögonblick att höra introt till denna vackra rytmspäckade låt från en av mina mest nostalgiklingande skivor (vilken spelats sönder under årens lopp och köpts igen) live och framförd av den favoritartist som hängt med mig längst.

Vi satt högt uppe i Arena Di Verona med bra sikt över scenen som var  fylld av färglada vimplar som lyste ikapp med neonljusen. Långt där framma fladdrade och dansade en guldklädd Björk omkring med en energi som var omisskännlig och sin fantastiskt, unika röst ekandes mellan stenväggarna.

Mellan låtarna skrek hon "Gracie" på en blandning av italienska och spanska..och några gånger "Buena Sierra". Annars lät hon musiken tala för sig själv. Efter en instrumental Immature som hon framförde i en ring som utgjordes av ett gladiatorutklätt brassband från Island så kom Army of Me som ett mäktigt knytnävslag i själen. Den fullkomligt exploderade fram i rytmer och tongångar förstärkt av laserstrålar som skiftande blinkades fram långt ut över arenan i takt med musiken.

Efter konserten gick vi ut för att köpa t-shirts vilket var lättare sagt än gjort. Hettan var kvävande fuktig och kön till tröjståndet bestod av ett oorganiserat kaos. Mannen som sålde t-shirtsen dröp av svett och stress. Men syrran som är liten och envis lyckades pressa sig fram till honom för att köpa två tröjor till oss. Minismå (one size) iofs men förhoppningsvis är min töjbar nog för mig.

Kommentera

Publiceras ej