När vi var i Barcelona tog vi även del av en fotoutställning som hette Post in City på kulturhuset som var väldigt speciell och intressant.

På mängder av fotografier på väggar och i montrar speglades hur olika folkgrupper tagit över och använder allmäna urbana utrymmen på olika, unika sätt. Den visade även på hur olika stadsområden transformeras från dag till natt. Som t.ex hur en på dagen lugn universitetspark förvandlas till en plats för sexhandel när solen gått ner. (Dessa fotografier var speciellt facinerade att se eftersom de var tagna i mörker). Andra exempel från utställningen var bilder på hur anarkister i Berlin bosatt sig i husvagnar i området där muren tidigare låg. Eller afganska illegala afganska flyktingar i Paris som förvarar sina få ägodelar i plastpåsar i träden. Eller polackera som skapat Europas största marknad runt en oanvänd fotbollsstadium.

Det var mycket facinerande att se, och höll oss skyddade från regnet i flera timmar.

2 kommentarer

Micke Montana

29 May 2008 16:32

...glöm för Guds skull inte Möllevångstorget som förvandlas från att vara en plats för torghandel dagtid till ett röjarhak kvällstid för alla vidriga immigrerade pseudoproletära smålänningar från välbärgade småborgerliga älmhultsfamiljer, vars föräldrar göder deras rödtjutsarbetslöshetspseudopoetiska café- och kvarterskrogsexistens med feta cash i all oändlighet. Död åt popvänstern!!!

MissLinisen

30 May 2008 08:55

Haha! Du är verkligen en mästare på att hitta på nya, långa ord!Intressant iaktagelse! Håller med om att Möllan borde vara med på utställningen.

Kommentera

Publiceras ej