Dag 18

Okej detta har hänt:

Vikt - 5kg
Midja - 4,5 cm
Höft - 4,5 cm
Lår - 5cm

I måndags fick jag på mig ett par jeans jag inte fått på mig på länge och det kändes fantastiskt!

Tränade i helgen och idag och det lustiga är att jag orkar nästan lika mycket som innan + att jag mår bättre efteråt!

14 dagar!

...och det går fortfarande bra och jag är fortfarande motiverad! Jag har tappat lite centimetrar runt höfter och lår men inte runt midjan(!) det är segt med det där "magskrället" (som min kära vän C skulle kallat den). Men jag vet att det kommer hända saker med den också snart!

Har just varit och tränat på mitt vanliga gym fitness 24/7 eftersom det inte är öppet på viktcentret på helger, något jag tycker är lite dåligt. Det är ju på helgerna man verkligen har tid och ork att träna! Jag var ioförsig på viktcentret och tränade i veckan, provade bl.a. på vibrationsträning som var rätt kul! När en av coacherna gick igenom den med mig och sa att varje övning tog 30 sekunder trodde jag hon skämtade, men det skulle jag få äta upp! Under de 30 sekunderna så var det riktigt jobbigt, speciellt när man "vibrerade" vissa muskelgrupper. Andra kändes det inte lika mycket på, tror jag måste pröva mig fram så att jag hittar läget där det verkligen "tar"!

Dag elva

Idag ska jag träna vibrationsträning på viktcentret. Ska bli spännande, har hört att man känner sig möbultad dagen efter. Jag ska även passa på att väga mig fast de säger att det är bäst att väga sig varannan vecka. Sist jag vägde mig hade jag tappat 2 kg men jag är ofta lite "seg" i början så jag räknar med att det kommer hända mer om några veckor.

Dag nio

Japp, då är man inne på nionde dagen! Igår var det tufft, jag var bara så hungrig och kunde inte tänka på annat än mat. Har mejlat min hälsokonsult som tipsar mig om att dela upp shakesen under dagen och ta den sista på kvällen för att slippa hungerskänslor när jag ska sova. Jag hade tagit ut mig lite genom att gå en lång, riktigt snabb promenad (1,5 timme) både lör- och söndag. Har riktig träningsverk i benen efter det. Tror jag ska satsa på lite kortare promenader. För att behålla sin muskelmassa ska man styrketräna 1-3 ggr i veckan. Någon speciellt tung träning kan det dock inte bli tal om för min del, då blir ju hungern bara värre, tror inte kroppen pallar något tyngre som det är nu heller.

Jag har gjort ett fint kollage över mitt mål som både inspirerar och motiverar mig vidare. Jag ska fixa det här! Jag gör det redan.

En vecka avklarad sju to go!

Helgen är bra! Ute på landet med mina båda systrar. Går långa promenader och mixar mina soppor. Håller även på med min hemläxa som bla består av ett kollage där jag ska visualisera mitt mål, göra de tydligt för mig själv och andra.

Målbeskrivningen ska finnas med och vara kort, tydlig och beskriven i nutid, min målbeskrivning lyder:

Jag är Lina, jag väger 63 kg, jag har stl 38 i kläder. Datum: 13 december 2009.

För att få inspiration till mitt kollage har jag googlat runt på kvinnor med den storlek i kläder jag vill ha. En av dem är den snygga Whitney som vann Americas Next Top Model trots att hon räknades som en "plus size".


 

Whitney Thompson size 10 dvs stl 38. Bra inspiration!!


Sjätte dagen

Idag känner jag inga hungerskänslor utan bara pigghet, glädje och motivation! Ketosen måste verkligen ha kommit igång och det känns gött att kroppen nu hämtar all sin energi från fettet.

Jag har tackat nej till två fester i helgen men känner ändå inte att jag missunnar mig något. Detta har blivit mitt stora höstprojekt och jag är så taggad! Igår på gruppträffen så gick vi igenom saker som kan bli hinder på vägen mot vårt mål och hur man kan börja "förhandla med sig själv" på fel sätt. Jag minns gånger när jag försökt gå ner i vikt och t.ex. fd pojkvänner sagt att jag "inte behöver gå ner i vikt, jag är ju så fin som jag är" eller när jag tänkt att "en liten godisbit kan ju inte skada" eller "när jag nu redan förstört den här dagen kan jag ju fortsätta!". Allt sånt är bara ursäkter och hinder man sätter upp för sig själv från att nå det mål man vill.

I helgen ska jag göra ett kollage över mitt mål! Detta är en hemuppgift vi fått i gruppen. Ska bli roligt!

Xtravaganza femte dagen!

Igårnatt vred sig magen i flera varv och jag kunde inte sova så jag gick ut i köket och mixade en halv shake. Andra hälften åt jag idag till frukost. Det måste ju vara påsar per dygn som gäller!? Idag däremot så mår jag toppen. Känner mig pigg och glad! Det måste vara att jag kommit in i ketosfasen där man enligt hälsokonsulterna ska få "en känsla av välbefinnande och lätthet i kroppen och hungerkänslorna minskar". Jag räknar ändå med att de två första veckorna är en invänjningsfas och försöker vara extra snäll mot mig själv under denna tid. Jag har gjort en liten lista över saker jag tycker om att göra som inte har med mat att göra:

Tända en massa ljus gärna som doftar gott
Se film och dricka ett gott te
Gå en lång promenad
Lyssna på musik och dansa
Läsa en bra bok
Gå och shoppa inredningsprylar
Gå och köpa gott, nymalet kaffe
Prata med vänner
Skratta och tramsa

Ikväll är det gruppmöte igen vilket jag verkligen ser fram emot!

Xtravaganza fjärde dagen

Hej! Nu var det ett bra tag sen. Det är med viss vånda jag skriver det här inlägget. Jag är nämligen lite yr och hungrig. Men jag bara måste skriva! Jag har nämligen börjat min viktresa neråt på vågen och den här gången tror jag mer än någonsin. Så fort någon ser tvivlande ut så ler jag inombords, jag vet nämligen att jag kommer att fixa det här. Det finns liksom ingen återvändo den här gången.

Detta är min fjärde dag på Xtravaganza-pulver. 500 kalorier om dagen ska man klara sig på och det går faktiskt! Jag har fått höra att det är just dag tre eller fyra som är jobbigast och det kan jag skriva under på. Igår och idag var och är tuffa! Men jag har läst en massa bra grejer som hjälper och jag har lyssnat på min "mental träning-skiva" varje dag. Det hjälper verkligen. Något annat som hjälper är att inte låta den inre kritikern ta över utan fortsätta tänka positivt. Det hjälper inte att tycka synd om sig själv. Det finns så mycket man kan njuta av förutom mat. Jag kommer verkligen njuuuuta den dagen jag kan få på mig mina gamla jeans eller en stl 36-38. Det är dit jag är på väg!

RSS 2.0