Det är tydligt att en vampyrfeber råder på film och tv. Filmer som svenska Låt den Rätte komma in och Vampyrer dyker upp på biograferna och har tagit kritikerna med storm. En stjärna som nyligen tillkommit på tv-himlen (eller ska jag säga Pirate Bay;) är den mysiga, spännande, sexiga och överraskande serien True Blood från kvalitet TV-seriernas Mecka, HBO.


True blood, handling

Genom att japanska vetenskapsmän har lyckats framställa syntetiskt blod så har vampyrer gått från att vara monstruösa varelser till att istället bli ett vanligt inslag i civilisationen. Då de flesta av dem alltjämnt föredrar äkta vara istället för den syntetiska skiten så utgör de fortfarande ett hot och bemöts av skepsis av vanliga dödliga. I den lilla sydstaden Bon Temps jobbar huvudpersonen Sookie på den lokala baren där en spännande och snygg vampyr en kväll stiger in. Han och Sookie dras till varandra som flugor till smör. Sookie är nämligen inte heller som alla andra. Hon innehar en telepatisk förmåga som gör att hon när som helst kan höra vad människor omkring henne tänker.

Att True Blood är gjord av Allan Ball dvs samme man som stod för fantastiska Six Feet Under förvånar mig inte. Även om de är väldigt olika så finns samma finstämda känsla för karaktärerna där och allt ifrån musikval till miljö är gjort med förstklassig detaljrikedom och eftertänksamhet.

Kommentera

Publiceras ej