Idag ska jag baka GI-brownies som vi ska ha till efterrätt senare ikväll. Här kommer receptet för er som är intresserade av en nyttigare version av de här godsakerna, (P.S jag kommer att använda hasselnötter ist för valnötter och smält blockchoklad istället för chokladessens):


Till 30 brownies behöver du:

120 g smör + till formen
2 ägg
3 msk kakao
2msk vatten
2 tsk chokladessens
2 msk sojamjöl
5 msk sockerersättning
80 g grovt hackade valnötter
Du behöver också:
En rektangulär kakform som rymmer 1 1/2 liter

Så här gör du:

1.
Ta fram smöret i god tid så att det hinner anta rumstemperatur. Värm ugene till 175 grader och smörj formen. Rör smöret mjukt med en mixerstav. Tillsätt äggen, ett i taget och mixa kraftigt.

2.
Rör i kakao, vatten och chokladessensen. Rör i sojamjölet och sockerersättningen. Blanda väl
och vänd till sist ner valnötterna.

3.
Häll smeten i den smorda formen och jämna till ytan. Grädda i 15 min men känn efter med sticka så att det inte blir för torrt. Ta ut fromen ur ugnen och låt kakan svalna en kort stund innan den skärs i bitar.

Vi ska avnjuta dessa med vaniljglass light man kan också ha vispgrädde till!
Frida (2002)
Regi: Julie Taymor

Filmen om den mexikanska konstnären Frida Kahlo som levde och verkade 1907-1954. Jag gav filmen till min syster i julklapp och igårkväll såg vi den. Det är en fantastiskt vacker film, ett konstverk i sig. Fotot, bilderna och effekterna är mycket genomarbetade och lyfter fram Fridas intressanta och fängslande levnadsöde. Jag blev mycket facinerad och inspirerad av Salma Hayeks tolkning av Kahlo och kan varmt rekommendera alla konstnärssjälar därute att se den. Filmen skildrar i betydande utsträckning relationen mellan Frida och den kvinnojagande och framgångsrike konstnären Diego, som i frieriets ögonblick medgav att han inte skulle kunna vara trogen men däremot lojal mot Frida. Man får även se Fridas smärtsamma kamp efter bussolyckan hon var med om i ung ålder där en stång gick rakt igenom hennes kropp och ödelade hennes chanser att få barn.

För er som vill titta närmare på Fridas konst klistar jag in en länk här.

http://www.fbuch.com/fridaby.htm