Bob Hund har släppt en ny skiva såg jag på Kulturnyheterna.

Blev nostalgisk och sugen på att se Thomas Öberg dansa och sjunga på på sin hemtrevliga  Hässleholms-skånska!
Jag och C har kört med GI ett tag och hon har fått fina resultat medan det gått sämre för mig. Jag tränar ju 2-4 ggr i veckan och äter vettigt men når inte de mål jag vill vilket känns lite frustrerande.

Av en kompis här i Stockholm som kommit i finfin form och ser ut att må bättre än någonsin, fick jag tipset att besöka en ayuroveda konsult. Hon menade att sedan hon fått veta vilken kroppstyp hon är och hur hon ska äta och träna utifrån det så har hon både gått ner i vikt, fått fin form och mår bättre än någonsin.

Jag ringde upp ayuroveda-tjejen min vän rekommenderat och vi hade ett bra samtal där hon bekräftade de tankar angående viktnedgång, kost och träning som jag haft ett bra tag. Som till exempel: varför skulle en variant fungera för alla? Mår vi alla  bra av att äta på samma sätt kanske? Knappast. Varför ska jag äta fett och kött och inte frukt (GI) när det känns som att jag blir övermätt och "tung" av det? Nu har jag bokat in en tid hos henne på onsdagkväll och ser verkligen fram emot det!

Slumdog Millionaire (mars 2009)

Regi:
Danny Boyle och Loveleen Tandan
Manus: Simon Beaufoy


Det känns lite som att jag faktiskt varit i Indien efter att ha sett Slumdog Milionaire som utspelar sig i både Bombay, Dehli och i Taij Mahals staden Agra. Filmen rör sig långt ifrån den glamorösa Bollywoodromantiken och påminner mer om den verklighet jag fått ta del av genom x antal vänner som backpackat runt i landet. Samtidigt utgör realismen en viss motsägelsefullhet i förhållande till den ganska stora roll som tillfälligheterna och ödet spelar. Men för att ta sig till en större publik var nog detta en nödvändighet

Vi får följa de föräldralösa slumbarnen Jamal, Salim och Latika som hankar sig fram, skaffar sig pengar där de kan och snabbt lär sig saker som till exempel att lura turister är ett snabbare och smartare sätt att skaffa pengar än att tigga. De växer upp och blir som en naturlig följd av sitt liv indragna i maffialiknande verksamhet. De skiljs åt, tappar bort varandra och Jamal hamnar av en slump i underhållningsprogrammet "Who want´s to be a millionaire" vilket för honom är en chans att vinna tillbaka sin barndomskärlek Latika. Då han klarar alla svar över förväntan misstänks han för fusk och tvingas till tortyrliknande förhör.

Barnen är handplockade från gatan och gör enastående insatser. Min favoritdel av filmen är just när man får följa barnen. Stundtals känns filmen som en musikvideo (soundtracket är fantastiskt) med snabba klipp och åkningar i färgsprakande miljöer. Indien fångas i både sin skönhet och smutsighet med ett fantastiskt vackert foto.