Då är jag inne på min sjätte praktikvecka! Det är fortfarande roligt och intressant och jag lär mig en massa nytt varje dag.

Igår fick jag leta upp bloggar åt en kund till byrån. Det skulle vara bloggar som stämde in på följande kriterier: välbesökta, folkliga, glada, intressanta, spännande eller annorlunda. För mig som bara har mitt eget lilla bloggnätverk blev detta en rolig utmaning. Min coach för jobbet sa att det helst inte skulle va några glin - det blev lite svårt. I bloggtoppen är det nämligen 16 - 17-åringar som regerar. Oftast modetjejer vars främsta accessoar är en liten hund av chihuahua-typ. Suck måste de va så Paris Hilton-klyshiga? Hittade hursomhelst några bloggar som blivit favoriter och som jag kommer att länka till här.


Börjar trist nog redan att bli lite nervös för saker som vårt slutprojekt på skolan, som vår omtänksamme lärare elegant mailade ut information till oss om i förra veckan (inte ett dugg stressande!). Vi ska börja tänka på vad vi ska fördjupa oss i och hur vi ska dela upp tiden för detta projekt som för övrigt ska vara avslutat redan den 26 februari!


Efter slutprojektet är det dags för nästa tioveckorspraktik som jag absolut vill ha i Malmö. Denna sista praktik är den viktigaste och mest avgörande. Det är den som är tänkt att leda vidare till jobb. Ett riktigt jobb, där man får betalt för det man gör och kanske till och med någon gång en betald semester!? Suck, vilken dröm!Lite sent ute är jag med Alejandro och hans mappar. Några klasskompisar använde denna video i en pitch för en kund i höstas vilket blev mycket uppskattat även om det var svårt att koncentrera sig på vad de sa efter det.
Igår efter träningen hade jag ont i kroppen och tyckte en massa synd om mig själv. Jag gick runt i köket och suckade så pass högt och mycket att finskan jag hyr av frågade om det var något problem. - Nej, jag är bara trött! sa jag och hon skrattade lite. Finskan har blivit lite moderlig och säger åt mig att gå på de stora, upplysta vägarna när jag går hem på kvällen. Hon uppskattar också att jag skickar ett sms när jag inte sover hemma (vilket hänt en gång när jag sov hos en kompis).

På helgerna vaknar jag av hennes fåglar som skriker och flyger genom rummet som värsta små vildvittrorna. Tydligen ser de fåglar utanför vilket gör dem helt exalterade och antagligen frihetslängtande. Sorgligt egentligen.

Nu är jag inne på min sjätte praktikvecka. Ska få vara med på brainstorming till tre olika kunder på byrån. Ska bli himmelskt kul!