Sitter på extrajobbet och utför montotona sysslor som inte ger så mycket varken intellektuellt eller själsligt. Som tur är är det rätt dött idag vilket gör att jag kan blogga och surfa (vilket iofs även det blir lite montotont efter ett tag: facebook - blogg nr 1 - spraydate - privatmejl - blogg nr 2 - företagsmejl - kompisbloggar, kommentera inlägg - skolservern - skolmejl -  facebook igen- and so on.

Intervjun igår gick bra tror jag. Byrån verkar kul och spännande och folket som jobbar där (de jag träffade) avspända och trevliga på ett skönt malmöitiskt vis. Något jag helt klart uppskattar och föredrar med Malmö är den lite mer laid-back attityd som verkar råda här framför det ibland lite överspända Stockholmsköret. Malmökontoret håller på mycket med Marknads- PR vilket jag tycker verkar vara något av det roligaste att hålla på med inom PR.

Jag fick frågan: "vem är du?" vilket måste vara en av de svåraste frågorna man kan få på en jobb- eller praktikintervju. Svårare än att nämna sina starka och svaga egenskaper eller berätta var på skalan av nogrannhet och effektivitet man befinner sig. Eftersom jag redan svarat på frågor om mig själv utbildningsmässigt så syftade den här frågan helt klart på vem jag är privat. Vad tusan svarar man? Jag är singel? Jag är oftast glad men kan ha rätt taskigt morgonhumör, jag är kvällsmänniska, jag gillar mer att vara hemma än borta, jag älskar musik och att se bra band live. Jag är ingen ledartyp men duktig på att ta ansvar, samarbeta och vara flexibel. Ja, det borde jag kanske ha sagt. Attans att jag inte tänkte på det!


I vilket fall som helst så var jag där för att få en plats som förhoppningsvis kan leda till ett jobb. Mitt första riktiga inom kommunikationsbranschen, så jag tyckte det var viktigast att svara på saker som gällde det.

Jag ska hursomhelst få besked i början av nästa vecka. Hoppas, hoppas.

Jag har ansökt om praktik på ett tiotal PR-och Reklambyråer samt två tidningsredaktioner i Malmö, och fått nej av anledningar som: att de redan har en eller flera praktikanter, att de endast tar emot praktikanter från journalisthögskolan, att de ska flytta eller att de inte vet hur pass mycket verksamhet de kommer driva under våren. Men nu har jag äntligen blivit kallad till intervju!

PR-byrån jag ska på intervju till har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö och sysslar med Corporate Communications, Public Affairs och Marknads PR. Jag ser fram emot att få träffa dem och hoppas så klart jag lyckas göra ett bra intryck och i någon mån lyckas förmedla den kunskap jag fått med mig från Hill & Knowlton!

Wish me luck!
Håll dig sysselsatt - extremt sysselsatt! Gör i princip vad som helst som får dig att tänka på något annat. Några förslag:

1. Laga mat

2. Plugga

3. Häng på dejtingsidor även om du inte tror på dem bara för att fatta att det finns andra!

4. Studsa en studsboll mot väggen tills grannarna säger till (utomhus eller inomhus)

5. Sätt på musik du gillar (OBS inte känslosam eller deppig) och dansa omkring hemma tills du blir svettig (mima gärna framför spegeln så du kan skratta åt dig själv)

Alt. sätt på en känslosam kärlekslåt och sjung med i den som att du var utvecklingstörd

6. Gå och träna och ta ut dig så mycket att du bara kan tänka på att äta och sova när du kommer hem

7. Stäng av telefonen, gå offline, tänd stearinljus, se hela Sagan om Ringen-trilogin- extended versions och försvinn helt in Tolkiens värld

8. Så fort du tänker på personen säger du något fult som du kan förknippa den med, t.ex.: "råtta!"

9. Spela mobilspel.

10. Om pengar finns, res långt bort!