Jag hör till dem som inte har det så väl förspänt ekonomiskt. Jag hankar mig fram på mitt lilla studielån och inkomsten från mitt extra-knäck. Det fungerar rätt bra. Men när det nu dimper ner ett antal laxar extra i lönekuvertet så blir jag nervöst stressad och ivirig samtidigt. Jag kommer på typ 100 grejer jag vill ha och "behöver" (en ny bra webb-cam, skor x 3(finskor, stövlar och bara några onödigt snygga som piggar upp)nya jeans, en färganalys, en fönborste, en vårjacka etc. etc. Jag har lyckats sätta över överflödet på ett sparkonto men har inget som direkt motiverar mig att spara dem. Vad ska jag spara till liksom? En resa? Var, när, hur, med vem? Hur gör man när man sparar?
Idag var jag på intervju på ett framgångsrikt företag som sysslar med marknadsföring på nätet. De ligger mitt inne i stan och arbetsplatsen verkar livlig och tempofylld. Trots att jag har svårt för att "sälja mig själv" (jag säger bara precis det jag måste och använder alldeles för många "liksom")så stod det klart när intervjun var över att platsen var min om jag vill ha den.

Hm, nu står det alltså mellan:

A) Ett företag som känns roligt och spännande och där jag definitivt kommer att få lära mig massor och som känns som en stor utmaning eftersom allt är så nytt..

och

B) En liten webbbyrå i skåne där jag kan få mycket tid men kanske inte så mycket utmaning.

Det första är skrämmmande och spännande, det andra är safe. Vilket tror ni jag väljer?
Riktigt trist känns det, jag har ju sett fram emot detta nya lyft för mitt utseende ett bra tag nu. Visste att det skulle komma in extra cash den här månaden och hade bokat tid och allt. Så kommer min underbara kompis V och bara förstör genom att varna mig järnet,(vi var extremt brudiga och ägnade nästan en hel fika åt att dissikera ämnet). Hon menar att vårt fina, tunna hår inte klarar av detta "ingrepp" - och hon talar av egen erfarenhet! Jag tänkte efter på allt jag utsatt mitt stackars hår för genom åren och bestämde mig för att ta hennes varning på allvar. Så istället ska jag nu gå och leta upp en fet och bra fönborste som jag kan få upp volym utav bara helsike med! Jag ska även köpa en massa bra hårprodukter. Något måste jag ju lägga pengarna på.