Den första filmen i min gratiskampanj blev en gammal Marilyn Monroe klassiker. Flera vänner till mig tycker att Dorothy Shaw med råge slår ut Marilyn i den här rullen både vad gäller sexappeal och musikalitet. Jag tycker de rockar fett bägge två som lounge sångerskor ombord på en kryssning över Atlanten. Marilyn spelar den diamanttokiga Loreali Lee (någon mer än jag som känner igen förnamnet från en viss tv-serie?) och Dorothy den mindre materialistiska väninnan Jane som alltid faller för fattiga killar. Lorelai resonerar att rikedom och kärlek är en förutsättning för varandra för: ?how can a girl have time for love if she has to worry about moeny all the time?? Hmm, ja, tål att tänkas på, något ligger det i det i allafall. Man förlåter dåtidens kvinnoideal som sträcker sig till att se kvinnor som vackra timglasformade och glamourösa troféer just för att kvinnorna är så vackra, glamourösa och timglasformade. Den garderob som huvurollsinnehavarna visar upp under filmen är dessutom en fröjd för ögat. Detta är riktigt bra underhållning!

Jag ska inte avslöja företaget, men jag fick idag del av detta erbjudande och kunde glatt konstatera att sajten som hyr ut gratis film i en månad har ett relativt brett utbud av film!

Har varit olycklig idag, livet känns grått, det är kallt och man går och väntar på att allt ska bli bättre, att man liksom ska komma någonstans. Men vad kan då vara mer passande än att kura ihop sig framför datorn med en kopp rykande hett the och se en klassiker med t.ex. Audrey Hepburn? Jag kan säga att min lista av filmer jag tänker hyra på sajten är ett ganska varierande hopplock som består bl a av Almodóvars Allt om min mamma, gamla hollywoodklassiker (vi snackar Monroe, Hepburn, Garland) och Michael Moores Bowling for Columbine,  jag har även passat på att ta med lite annat smått och gott som jag missat det senaste året. De hade dessvärre inte Sofia Coppolas mästerverk Marie Antoniette, syyyynd!

Jag är lite okoncentrerad pga att jag nyss tränat och behöver fylla på med någon form av bränsle snart...
hörs igen....