I slutet av förra veckan fick jag veta att den lilla, trevliga PR-byrån, Samurai PR tyvärr inte kunde ta emot mig. De skrev bland annat att: "på grund av rådande konjunkturläge planerade de inga rekryteringar det närmaste året" och menade att eftersom platsen inte skulle kunna leda till arbete ville de ge mig chansen att söka mig till ett ställe där den möjligheten fanns och där jag kunde få den tid jag förtjänade, vilket de inte heller såg att skulle kunna avsätta i nuläget. Tråkigt - vi fick ju så bra kontakt (upplevde jag)! Nu väntar jag på besked från Sund Kommunikation som är en lite större byrå som ligger bättre till rent lägesmässigt. Ska ringa dem i veckan Jag har även sökt praktik på Malmö högskolas informationsavdelning och även de ska höra av sig snart.

Syrran och hennes man ska till Singapore och Malaysia i 10 dagar i början av april och bland annat gå på en kusins bröllop. Jag funderar allvarligt på att hänga på.  Har inte haft så mycket kontakt med min kusin och har bara träffat hans tillkommande singaporianska en gång som hastigast, men det verkar som att de blir överlyckliga för varje svensk gäst som tar sig dit.

3 kommentarer

Sanna Tider

09 Feb 2009 16:58

hmmm... synd att det inte blev nåt på lilla byrån- om det var där du helst ville vara. Alltså... visst, jag förstår väl deras resonemang lite, men det är väl ändå så att det var en praktikplats? Att man gör praktik innebär ju inte automatiskt att man får jobb- det är ju precis det det låter som; praktik, en del i utbildningen för att man sen lättare ska kunna söka jobb. Då förstår jag inte varför dom inte utnyttjar lite gratis hjälp och kanske finns möjligheten till jobb nån helt annan gång, en helt annan tid, men det har iallafall gett dig värdefull utmaning kanske och erfarenhet... det borde vara upp till dig att bestämma om du vill praktisera där även om dom inte kan erbjuda jobb sen... låter nästan lite nödlögn tycker jag.... Hoppas och håller tummarna för att du får på ett ännu bättre ställe :-D

Anonym

10 Feb 2009 13:19

Nej det var absolut ingen nödlögn! Vi hade pratat om det redan på intervjun, det var en viktig fråga för mig och för dem med. De sa även då att om de inte skulle erbjuda mig en plats så handlade det om brist på tid samt det rådande läget och ingenting annat.

Sanna Tider

10 Feb 2009 15:16

Ok... vad bra... annars blir man ju alltid så misstänksam på vad det egentligen handlar om :-) Synd att dom inte kunde erbjuda det du hade hoppats på då... men antagligen kommer det dyka upp något ännu bättre- det är jag övertygad om! :-)

Kommentera

Publiceras ej